Завршетак ИМАС обуке ЕОД ниво 3 у сарадњи Центра и „DRAKON Group“

03. маја 2024. године, завршена је ИМАС ЕOД обука за уклањање експлозивних средстава нивоа 3, у трајању од четири недеље, коју су заједнички организовали Центар за разминирање и компанија “DRAKON Group” са седиштем у Уједињеном Краљевству.

Обука за полазнике из Етиопије, Јужног Судана, Јордана и Француске одржана је у наставним просторијама са полигоном и тереном за обуку у Иновационо – едукативном парку Центра за разминирање, у Великој Моштаници.

У оквиру ове обуке, одржана је и обука за употребу беспилотних летелица у сарадњи са Академијом техничко-васпитачких струковних студија из Ниша.

Успешним полазницима уручени су међународно признати сертификати и сада су квалификовани као оператери ИМАС ЕОД 3.

Захваљујући заједничкој сарадњи Центра за разминирање и “DRAKON Group”, успешно је реализована трећа по реду обука у Републици Србији, која има за циљ да полазницима, кроз стечено знање и вештине, омогући обављање захтевног деминерског посла, у складу са највишим међународним стандардима у овој области.

Подсећамо, 29. септембра 2023. године, завршена је двонедељна ИМАС ЕOД обука нивоа 3+, напредног курса теорије експлозива, коју су, по први пут, заједнички организовали Центар за разминирање и компанија “DRAKON Group” са седиштем у Уједињеном Краљевству, након које је реализована обука за уклањање експлозивних средстава ниво 1/2 – EOD Level 1/2, у периоду од 15.01. до 02.02.2024. године.

РТС емисија Дозволите – Центар за разминирање обука у Србији по светским стандардима: https://www.youtube.com/watch?v=4wVH4R0TcMY

https://www.rts.rs/vesti/drustvo/5433433/vojska-srbije-centar-razminiranje.html

You may also like...