Успешно завршена напредна обука ЕОД 3+ у сарадњи „DRAKON Group“ и Центра за разминирање

Током двонедељног интензивног програма обуке, периоду од 13 – 24.маја 2024.године, успешно је завршена обука ЕОД 3+ у организацији „DRAKON Group“  и Центра за разминирање.

 

Ова обука, вођена од стране искусних инструктора компаније „DRAKON Group“, пружила је полазницима могућност да се упусте у симулиране сценарије и практичне вежбе, што је резултирало њиховим оспособљавањем за различите оперативне изазове у реалним ситуацијама.

Полазници обуке имали су прилику да раде са “x-ray” уређајем за преглед пронађених експлозивних направа који су им приказали експерти са Војнотехничког института.

Поред тога, на полигону за уништавање Техничко опитног центра (ТОЦ) Војске Србије у Никинцима, полазници су успешно изводили вежбе различитих техника уништавања у реалним условима.

Сарадња компаније „DRAKON Group“ и Центра за разминирање у спровођењу обука представља кључни фактор за побољшање оперативне ефикасности и безбедности.

Реализацијом обука, полазници из различитих земаља света стичу драгоцено искуство и потребне вештине у раду са опасним материјама, што утиче на смањење ризика од несрећа и олакшава брже и ефикасније деловање, што доприноси смањењу опасности по локално становништво и доприноси општој стабилности угрожених подручја.

You may also like...