Регионална обука за управљање у противминској делатности за земље Јужног Кавказа

У организацији Женевскoг међународног центра за хуманитарно разминирање (GICHD), у периоду од 08. до 16.априла, у Београду, одржава се Регионална обука за управљање у противминској делатности за земље Јужног Кавказа.

Седамнаесторо учесника ће, у трајању од две недеље, разменити искуства из свог домена рада у решавању проблема у противминској делатности.

Циљеви обуке су пре свега, потврда разумевања концепта управљања и одговорности за операције противминске делатности, примена ефективног и ефикасног оперативног планирања и имплементација активности противминске делатности, развој добре праксе вођења и управљања и побољшање личних стилова руковођења, побољшање способности комуникације и утицаја на особље на оперативном нивоу.

Амбасада Швајцарске Конфедерације и амбасада Савезне Републике Немачке донацијама својих Влада су пружиле подршку одржавању ове обуке.

На панелу добродошлице, присутнима се обратио и директор Центра за разминирање Бојан Гламочлија, захваливши се свима који су помогли да се обука реализује зато што овакве обуке представљају прави пут како би се приступило решавању проблема смањења ризика од ЕОР.

Учесницима је пожелео успешну обуку и задовољство поводом даље сарадње, уз жељу да ћемо заједничким радом, примењујући међународне станарде и процедуре, као и разменом искуства у оквиру међународне заједнице, допринети решавању овог великог проблема.

У плану је да током обуке, учесници посете Иновационо-едукативни парк Центра за разминирање, како би се упознали са радом Центра и ресурсима којима располаже.

You may also like...