Полазници обуке о Управљању у противминској делатности за земље Јужног Кавказа у посети Иновационо – едукативном парку Центра за разминирање

У трајању од две недеље, у Београду, одржава се обука о Управљању у противминској делатности за земље Јужног Кавказа у организацији Женевског међународног центра за хуманитарно разминирање (GICHD).

Том приликом, полазници су заједно са инструкторима, у суботу 13. априла 2024.године, посетили Иновационо – едукативни парк Центра за разминирање у Великој Моштаници како би се упознали са надлежностима рада Центра за разминирање, као и са пројектима у хуманитарном разминирању у Републици Србији који се реализују на копненим и у воденим површинама.

Упознали су се и са пројектима хуманитарног разминирања које изводи компанија „Millennium Team“ (Република Србија), као и са опремом и уређајима које у свом раду користи.

Такође, имали су прилику да се кроз презентацију упознају и са радом компаније „DRAKON Group“ (Уједињено Краљевство) који у сарадњи са Центром за разминирање спроводи обуке уклањања експлозивних средстава (ЕОД) у Републици Србији.

Центар за разминирање посвећен је подстицању сарадње у области противминског деловања и хуманитарног разминирања и користи прилику да кроз размену искустава и знања промовише и унапређује односе са различитим субјектима противминске делатности како међународним, тако и домаћим.

You may also like...