Учешће Центра на Иновативној конференцији Женевског центра

У организацији Женевског међународног центра за хуманитарно разминирање, у периоду од 14. до 16. новембра 2023. године, у Женеви, одржана је Иновативна конференција 2023., на којој су учествовали и представници Центра за разминирање.

Иновативна конференција је окупила стручњаке из области противминског деловања, укључујући националне центре за разминирање, УН, међународне организације, оператере, произвођаче опреме за разминирање, као и представнике академске заједнице и истраживачких институција и друге стручњаке како би разговарали и разменили идеје и искуства која промовишу ефикасну употребу иновација и технологија у противминском деловању.

Ове године, по први пут, Центар за разминирање је, заједно са представницима Академије техничко-васпитачких струковних студија Ниш, учествовао на предметној конференцији у својству излагача и представио „Интегрисани навигациони систем за откривање минских поља“, који је заснован на комбинованој роботици, беспилотним летелицама, интегрисаном систему сензора, који може допринети да организације побољшају ефикасност својих операција уз минимaлизовање ризика за особље.

Била је то одлична прилика за Републику Србију да промовише повезивање и резултате сарадње субјеката противминске делатности и академске заједнице и овим путем захваљујемо Женевском центру и свим учесницима на успешној реалзацији овако значајног догађаја.

You may also like...