У Љубљани одржан састанак Центра са представницима Амбасаде Србије и ITF-a

21.децембра 2023. године, у просторијама Амбасаде Републике Србије у Љубљани,  директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија састао се са конзулом, г. Милинком Шпицом и представником ITF Установе за јачање безбедности људи, г. Грегором Санчанином.

Директор Центра упознао је представника Амбасаде са надлежностима и активностима Центра, као и постигнутим резултатима у претходном периоду. Taкoђе, представио је тренутну ситуацију у вези са експлозивним остацима рата на територији Републике Србије, као и потребама и изазовима наше земље у области противминског деловања

Представник ITF Установе за јачање безбедности људи искористио је ову прилику за се осврне на резултате који су у претходном периоду постигнути на обезбеђењу донација за спровођење пројеката разминирања мина и чишћења касетне муниције у Републици Србији, као и од 2022. године на обезбеђењу донација за пројекте помоћи жртвама мина.

Саговорници су изразили интерес за подстицањем сарадње на унапређењу противминског деловања и хуманитарног разминирања у Републици Србији.

You may also like...