Одржан састанак у вези са пројектом „Уклањање потопљене немачке флоте са реке Дунав код Прахова“

Данас је у Иновационо – едукативном парку Центра за разминирање Републике Србије у Великој Моштаници одржан састанак у вези са пројектом „Уклањање потопљене немачке флоте са реке Дунав код Прахова“.

Састанак је организован у оквиру редовних активности у циљу размене информација о даљем току реализације пројекта који је израдио Центар за разминирање.

Присуствовали су испред инвеститора помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Предраг Петровић са сарадницима, представници извођача радова Конзорцијум фирми „Millennium Team“ и „Aqua Mont“, са стране надзора представници „Enova SEE“ ДОО и представници Центра за разминирање Републике Србије.

Након презентације директора Центра Бојана Гламочлије, уследила је рекапитулација претходног састанка, a у даљем току састанка говорило се о плановима реализације пројекта, програму радова и еколошким аспектима пројекта.

Центар за разминирање Републике Србије учествовао је 22.фебруара 2024.године на састанку чланова Одбора за Средњи исток као члан Интернационалне асоцијације професионалних ронилаца (Association of Diving Contractors International – ADCI) који је одржан  у Фуџејри (Уједињени Арапски Емирати), на коме је, између осталог, било речи о безбедности роњења, подводном разминирању и утицаја на животну средину.

Сходно новим сазнањима из ове области, дајемо допринос унапређењу даље сарадње како би заједничим снагама успели у решавању проблема који чине неочишћене водене површине у Републици Србији.

You may also like...