Одавање почасти и сусрет са припадницима бивше 505.моторизоване бригаде

Када се прошлост сретне у садашњости, као што је био случај у недавној посети Иновационо – едукативном парку Центра за разминирање у Великој Моштаници, то постаје тренутак дубоког емотивног значаја.

У Иновационо-едукативном парку Центра за разминирање, некадашњој војној касарни у Великој Моштаници, недавно је организована посета 17 припадника бивше 505. моторизоване бригаде.

То је била прилика да се присете својих војничких дана и да одају почаст својим погинулим саборцима.

Пензионисани официр, подофицири и војни обвезници, годинама су пролазили поред своје касарне у којој су некада били на служби у 505.моторизованој бригади, али су сада, видевши да је место обновљено и да су објекти адаптирани, изразили жељу да дођу у посету.

Истовремено, за представнике Центра за разминирање, коме сада припадају ови објекти, сусрет са војним пензионерима представља важан аспект у очувању сећања и историјског наслеђа.

Војни пензионери су обишли просторије Иновационо – едукативног центра и упознали се са радом Центра и новим активностима које се планирају и спроводе у некадашњем војном објекту.

Били су дубоко импресионирани обновом објекта и могућношћу поновног уласка у просторије где су некада служили.

Као и сваке године, пензионисани припадници 505.моторизоване бригаде су се емотивно окупили код споменика, који се некада налазио изнад мале капије а касније, након гашења касарне је премештен у село, где су одали почаст погинулим саборцима из рата 1991. године, након чега су наставили са дружењем и присећањем на заједничке војничке дане проведене у овом, за њих, значајном објекту.

You may also like...