Почетак обуке ИМАС ЕОД 3+ у Иновационо – едукативном парку Центра за разминирање

У понедељак, 13.маја 2024.године, у сарадњи Центра за разминирање и компаније “DRAKON Group”, Уједињено Краљевство, започела је обука ИМАС ЕОД ниво 3+, напредна теорија експлозива, која се одржава у Иновационо-едукативном парку Центра за разминирање, у Великој Моштаници, Србија.

Ова обука окупила је полазнике из различитих земаља: Уједињено Краљевство, Зимбабве, Ирска, Шри Ланка, Конго и Француска са заједничким циљем да размене знања и најбоље праксе у овој важној области.

Обука по међународним стандардима (ИМАС) у Србији, коју спроводе инструктори “DRAKON Group”, обухвата како теоријски, тако и практични део.

У трајању од две недеље, полазници ће имати прилику да се упознају са најновијим достигнућима са фокусом на управљање и планирање деминерских операција, уништавање и складиштење експлозива, као и да учествују у практичним задацима на полигону, што ће им омогућити да ефикасније реагују у реалним ситуацијама.

Реализација обука оваквог типа, коју заједнички спроводе Центар за разминирање и “ДРАКОН Гроуп”, има за циљ унапређење безбедности и ефикасности у уништавању експлозивних средстава и хуманитарном разминирању, као и подстицање сарадње и размене искустава међу стручњацима из различитих земаља света.

You may also like...