Обилазак локацијe “Aeродром Поникве“ са потенцијалним извођачима радова

07.12.2023.године, Центар за разминирање је за потенцијалне извођаче радова на Пројекту за чишћење касетне муниције на локацији „Аеородром Поникве -6“ организовао обилазак  терена како би на адекватан начин сагледали све специфичности и сложеност овог пројекта и приступили изради понуде за извођење радова на овој локацији.

Средства за имплементацију Пројекта „Аеродром Поникве-6“, укупне површине 152.600 m2, обезбедиле су, преко Међународне фондације за јачање безбедности људи (ITF), Владе Србије, САД и Републике Кореје.

Конкурсне процедуре за избор извођача радова за реализацију овог пројекта, у организацији ITF-a и уз учешће представника амбасада држава донатора и нашег Центра, биће окончане у наредном периоду.

Центар за разминирање ће изабраног извођача радова увести у посао, пратити реализацију и вршити контролу над радовима и на крају издати уверење о очишћености ове локације у складу са пројектом Центра и по Међународним стандардима за противминско деловање (IMAS).

Разминирањем-чишћењем ове локације створиће се неопходни предуслови за повећање безбедности људи, наставак јачања капацитета и развоја „Аеродрома Поникве“, што ће допринети даљем развоју овог дела Србије, нарочито у области туризма и привлачењу страних инвеститора.

You may also like...