Имплементација ИМАС обуке ЕОД ниво 1&2 у сарадњи Центра и “DRAKON Group”

Центар за разминирање Републике Србије у сарадњи са компанијом “DRAKON Group” са седиштем у Уједињеном Краљевству, реализовao je обуку за уклањање експлозивних средстава ниво 1/2 – EOD Level 1/2, у периоду од 15.01. до 02.02.2024. године.

Теоријска и практична настава спроводила се у Тренинг центру у Великој Моштаници – некадашњем војном комплексу „Велика Моштаница“, који се налазио у Мастер плану Војске Србије, а који је Закључком Владе, Министарство одбране уступило на коришћење Центру за разминирање.

Обука се спроводила у заједничкој организацији Центра и компаније “DRAKON Group” уз стриктно поштовање ИМАС протокола за тестирање и евалуацију (Т&ЕPs). Целокупну обуку изводили су инструктори са оперативним искуством у противминској делатности, који предају у складу са ИСО стандардима и програмима за учење одраслих.

Међу полазницима су били представници Војске Србије и домаће деминерске компанијe „Мillennium Team“, као и Етиопије, Јордана, Холандије и Француске.

По завршетку обуке, успешним полазницима уручени су међународно признати сертификати и сада су квалификовани као оператери ИМАС ЕОД 2.

Честитамо и захваљујемо полазницима и инструкторима “DRAKON Group” на доприносу успешној реализацији обуке и радујемо се наредним обукама чија реализација ће допринети јачању капацитета Републике Србије у области хуманитарног разминирања и противминског деловања, као и промоцији нашег Центра у међународној заједници.

You may also like...