PEF процедура за добијање сертификата „Ефективни CAF корисник“

12.септембра 2024. године, представници Центра за разминирање одржали су консултативни online састанак са представницом Регионалне школе за јавну управу (ReSPA) везано за апликацију Центра за разминирање за екстерну експертску CAF евалуацију (PEF процедура) у циљу добијања сертификата „Ефективни CAF корисник“.

На састанку су дате смернице и савети за даље кораке, као и списак потребних докумената које је Центар у обавези да достави.

CAF – Common Assessment Framework/Заједнички оквир за самопроцену je систем управљања квалитетом за институције јавне управе на основу ког запослени и руководиоци процењују сопствену организацију, утврђују своје предности и потенцијал за напредак, а затим примењују мере поболшања.

Центар за разминирање је у марту 2023. године покренуо процес примене CAF моделa управљања квалитетом и покренуо активности унапређења рада.

Након успешне екстерне евалуације добија се престижни сертификат „Ефективни CAF корисник“ којим се потврђује примена и приврженост CAF принципима  изврсности, као и значајан напредак у целокупном извођењу свих елемената пословања и функционисања институције јавне управе чему је допринело увођење CAF-а као механизма управљања квалитетом.

You may also like...