Представници Центра за разминирање присуствовали свечаности поводом Дана Сектора за ванредне ситуације

У Српском народном позоришту у Новом Саду, у четвртак 19.септембра, одржана је свечаност поводом Дана Сектора за ванредне ситуације (СВС) Министарства унутрашњих послова Републике Србије (МУП РС) и 15 година постојања СВС, којој су присуствовали и представници Центра за разминирање.

Овај догађај је још једном потврдио значај заједничког деловања свих релевантних актера у циљу очувања безбедности и превенције ризика у нашем друштву.

Овом приликом, у знак захвалности за подршку Сектору, премијеру Србије Милошу Вучевићу, уручена је икона Белог анђела, коју је примио његов изасланик др Никола Бањац, док је министру Дачићу уручена посебна плакета за подршку, опремање и јачање Сектора за ванредне ситуације. Златна плакета за допринос у опремању и јачању Сектора уручена је градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу.

У обраћању присутнима, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је да су припадници овог сектора својом храброшћу и ефикасношћу, као и брзим реаговањем у ванредним ситуацијама стуб сигурности државе и ослонац њеним грађанима.

Министар Дачић је истакао значај сарадње свих институција и заједничког деловања у циљу ефикаснијег одговора на ванредне ситуације.

Представници Центра су нагласили значај сарадње са Сектором за ванредне ситуације МУП-а РС у области хуманитарног разминирања, као и заједничке напоре у обезбеђивању сигурнијег окружења за све грађане.

Овај догађај је био прилика да се прослави 15 година ефикасног рада сектора, посвећеног заштити грађана и управљању у ванредним ситуацијама.

Према речима министра, Сектор за ванредне ситуације чији је оснивање подржао по предлогу Предрага Марића, првог начелника Сектора, оправдао је поверење свог настанка 2009. године и постао ослонац грађанима и држави у ванредним ситуацијама, што доказује 31.201 спасени живот.

You may also like...