ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » POSETA BIROU ZA VOJNO POLITIČKE POSLOVE STEJT DEPARTMENTA I AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U SAD
25.10.2022.

POSETA BIROU ZA VOJNO POLITIČKE POSLOVE STEJT DEPARTMENTA I AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U SAD

POSETA BIROU ZA VOJNO POLITIČKE POSLOVE STEJT DEPARTMENTA I AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U SAD POSETA BIROU ZA VOJNO POLITIČKE POSLOVE STEJT DEPARTMENTA I AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U SAD

Tokom posete Vašingtonu, SAD, direktor Centra za razminiranje g. Bojan Glamočlija i pomoćnik direktora g-đa Jelena Krstić održali su sastanak sa predstavnicima Biroa za vojno-političke poslove Stejt departmenta. Na sastanku su razmatrani dosadašnji rezultati i mogući pravci dalje saradnje dve institucije. Direktor Centra je izrazio nadu da će se daljim angažovanjem i intenziviranje saradnje sa Biroom za vojno-političke poslove Stejt departmenta dati novi impuls razvoju protivminskog delovanja u Republici Srbiji.

Predstavnici Centra za razminiranje posetili su i Ambasadu Republike Srbije u Vašingtonu, SAD. Tokom sastanka, direktor Centra upoznao je predstavnike Ambasade Republike Srbije sa dosadaškom saradnjom sa Sjedinjenim Američkim Državama na teritoriji Republike Srbije, u oblasti protivminskog delovanja. Takođe, predstavio je i trenutnu situaciju u vezi sa eksplozivnim ostacima rata, koji se još uvek nalaze na teritoriji Srbije, kao i potrebama i prioritetima naše zemlje u protivminskom delovanju.

POSETA BIROU ZA VOJNO POLITIČKE POSLOVE STEJT DEPARTMENTA I AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U SAD

Centar za razminiranje koristi i ovu priliku da se zahvali Ambasadi SAD u Beogradu kao jednom od najznačajnijih partnera i donatora na polju humanitarnog razminiranja u Republici Srbiji i izrazi nadu za produbljivanjem saradnje i u narednom periodu.