ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Poseta Hrvatskom centru za razminiranje
18.09.2019.

Poseta Hrvatskom centru za razminiranje

 Poseta Hrvatskom centru za razminiranje

Direktor Centra za razminiranje, g. Bojan Glamočlija, posetio je danas, 18.09.2019. godine, Hrvatski centar za razminiranje Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske, gde su mu domaćini bili prof. Nikša Bogdanić, načelnik Sektora i Katarina Markt, direktorka HCR Centra za testiranje, razvoj i obuku.

Tokom boravka i obilaska prostorija HCR-a, direktor našeg Centra informisan je o radu HCR-a, projektima koji su u toku, kao i o primeni novih tehnologija u rešavanju problema u oblasti protivminskog delovanja.

Ovom prilikom posebno je predstavljen rad „Scancentra“ HCR-a, koji služi za brzo i kvalitetno digitalno snimanje zapisa minskih polja i geografskih karata.

 Poseta Hrvatskom centru za razminiranje   Poseta Hrvatskom centru za razminiranje

Takođe, predstavljen je i način funkcionisanja „MIS“ portala – minsko-informacionog sistema prilagođenog aktivnostima HCR-a koje se primenjuju u sistemu protivminskog delovanja i koji, između ostalog, prikazuje minski sumnjiva područja u Republici Hrvatskoj.

Sa domaćinima je razgovarano i o nastavku i unapređenju saradnje na zajedničkim projektima u cilju stvaranja bezbednog regionalnog i šireg okruženja.