ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » UČEŠĆE CENTRA NA 18. MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „PROTIVMINSKO DELOVANjE 2022.“
05.05.2022.

UČEŠĆE CENTRA NA 18. MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „PROTIVMINSKO DELOVANjE 2022.“

Centar za razminiranje Republike Srbije učestvovao je u radu 18. međunarodnog simpozijuma “Protivminsko delovanje 2022.”, koji se održavao od 02. do 04. maja 2022. godine, u Vodicama, Republika Hrvatska, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Hrvatskog Centra za razminiranje - Centra za testiranje, razvoj i obuku.

UČEŠĆE CENTRA NA 18. MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „PROTIVMINSKO DELOVANjE 2022.“ UČEŠĆE CENTRA NA 18. MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „PROTIVMINSKO DELOVANjE 2022.“

Na ovom simpozijumu učestvovali su eksperti iz oblasti protivminskog delovanja, predstavnici donatora, predstavnici međunarodnih humanitarnih organizacija (Ženevski međunarodni centar za humanitarno razminiranje, ITF Međunarodna fondacija za jačanje bezbednosti ljudi, Norveška narodna pomoć BiH, OEBS i dr.), predstavnici centara za razminiranje iz jugoistočne Evrope, predstavnici proizvođača mašina i opreme za razminiranje, zaštitne opreme za pirotehničare – deminere i druge prateće opreme i alata u vezi sa razminiranjem (DOK-ING Ltd., Vallon GmbH, CEIA S.p.A., FAE Group S.p.A., JAKUSZ Sp. z o.o., GCS AG VIP2 d.o.o).

Razmenjena su iskustva i mišljenja po sledećim temama:

  • Standardi obuka u protivminskom delovanju;
  • Istraživanje i razvoj u protivminskom delovanju;
  • Oslobađanje zemljišta – najbolje prakse.
UČEŠĆE CENTRA NA 18. MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „PROTIVMINSKO DELOVANjE 2022.“ UČEŠĆE CENTRA NA 18. MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „PROTIVMINSKO DELOVANjE 2022.“

Direktor Centra za razminiranje Bojan Glamočlija je, u okviru teme „Standardi obuka u protivminskom delovanju“ imao prezentaciju rada pod nazivom „Jedan pristup definisanja obuke u protivminskoj delatnosti u Republici Srbiji», koji je urađen u saradnji sa predavačima sa Vojne akademije Univerziteta odbrane.