ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Kontrola kvaliteta prema Projektu za čišćenje površine na brzoj saobraćajnici - Ib reda državnog puta br. 21, Novi Sad - Ruma ,,Fruškogorski koridor,,
04.02.2022.

Kontrola kvaliteta prema Projektu za čišćenje površine na brzoj saobraćajnici - Ib reda državnog puta br. 21, Novi Sad - Ruma ,,Fruškogorski koridor,,

03.02.2022. godine, Centar za razminiranje je, u okviru praćenja realizacije Projekta za čišćenje površine na brzoj saobraćajnici - Ib reda državnog puta br. 21, Novi Sad - Ruma “Fruškogorski koridor”, obavio kontrolu kvaliteta radova prema 4. fazi projekta, koja podrazumeva primenu „borehole“ metode.

Kontrola kvaliteta

“Borehole” metoda se koristi za lociranje podzemnih anomalija, a sprovodi se pre početka građevinskih radova kako bi se osiguralo da su sve bušotine na predmetnom području bezbedne za dalju upotrebu.

Za snimanje i prikupljanje podataka koriste se specijalne sonde, koje se spuštaju vertikalno u prethodno pripremljene bušotine, dok se podaci konstantno očitavaju dok se ne prođe cela dubina bušotine.

Kao rezultat primene „borehole” metode, korisnik dobija GPS koordinate koje prikazuju lokaciju postojećih anomalija (neeksplodiranih EOR, kanalizacije, gasovoda, itd.) što pomaže da se spreče eventualni incidenti i oštećenja u daljoj fazi građevinskih radova.

Prilikom kontrole, nisu utvrđene kritične greške određene ovim projektom.

Izvođač nastavlja radove u koordinaciji sa Centrom za razminiranje.