ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Sastanak direktora Centra sa ambasadorom Angole u Srbiji
02.12.2021.

Sastanak direktora Centra sa ambasadorom Angole u Srbiji

 Sastanak direktora Centra sa ambasadorom Angole u Srbiji

01.12.2021. godine, direktor Centra za razminiranje, g. Bojan Glamočlija sastao se sa ambasadorom Republike Angole u Republici Srbiji, Nj.E. g. Alsinom doš Prazeraš Izata Fransisko da Konsejsao, kako bi razmotrili moguće pravce saradnje u oblasti humanitarnog razminiranja i protivminskog delovanja.

Direktor Centra je ukazao u prezentaciji na iskustvo i znanje stečeno u prethodnom periodu tokom realizacije projekata razminiranja mina i EOR i način na koji Centar može podržati Angolu u rešavanju preostalog minskog problema, a time ujedno i doprineti unapređenju odnosa između Srbije i Angole.

Dogovoreno je jačanje saradnje, između ostalog, po pitanju obuka deminera, kao i obuka koje se odnose na upozoravanje na opasnosti od EOR, s obzirom da je od 2020. godine, Centar za razminiranje proširio poslovne kapacitete i obrazovao nastavnu učionicu sa poligonom i terenom, u Grockoj, gde su već održane međunarodne obuke.

 Sastanak direktora Centra sa ambasadorom Angole u Srbiji  Sastanak direktora Centra sa ambasadorom Angole u Srbiji

Delegacija Angole imala je priliku da objasni proces razminiranja koji je u toku, kao i da ostvari uvid u realizaciju Regionalne obuke za upravljanje kvalitetom u oblasti humanitarnog razminiranja, koju Ženevski međunarodni centar za humanitarno razminiranje, u saradnji sa našim Centrom, sprovodi u Beogradu.