ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » POSETA VOJNOG ATAŠEA DELEGACIJE EU I PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ODBRANE
10.11.2021.

POSETA VOJNOG ATAŠEA DELEGACIJE EU I PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ODBRANE

 POSETA VOJNOG ATAŠEA DELEGACIJE EU I PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ODBRANE  POSETA VOJNOG ATAŠEA DELEGACIJE EU I PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ODBRANE

09. novembra 2021. godine, vojni ataše Delegacije EU u Beogradu, pukovnik Pjetro Mostardi, zajedno sa predstavnicima Ministarstva odbrane Republike Srbije, posetio je proširene poslovne kapacitete, odnosno nastavne prostorije sa poligonom i terenom za obuku pirotehničara, u okviru Centra za razminiranje, u Grockoj, u kojima je u toku realizacija Projekta obuke instruktora za sprovođenje obuka uklanjanja eksplozivnih sredstava nivo 1 (EOD level 1) i nivo 2 (EOD Level 2).

Bila je to prilika da se izvrši evaluacija dosadašnjeg učinka na Projektu, koji se realizuje u okviru saradnje Centra za razminiranje sa Ministarstvom odbrane, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Beogradu.

 POSETA VOJNOG ATAŠEA DELEGACIJE EU I PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ODBRANE  POSETA VOJNOG ATAŠEA DELEGACIJE EU I PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ODBRANE

S obzirom da su među polaznicima, odnosno budućim instruktorima, predstavnici Centra za razminiranje i Ministarstva odbrane, realizacijom ovog projekta doprineće se jačanju kapaciteta Republike Srbije u oblasti humanitarnog razminiranja i protivminske delatnosti.