ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji „Sloboda Čačak 2“
18.10.2021.

Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji
„Sloboda Čačak 2“

 Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji „Sloboda Čačak 2“

Realizacija Projekta za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji „Sloboda Čačak 2“, koji je Centar za razminiranje izradio po zahtevu kompanije ,,Sloboda,, AD Čačak, započela je 15. 10. 2021. godine, uvođenjem u posao izvođača radova „Millennium Team“ d.o.o., Beograd.

 Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji „Sloboda Čačak 2“  Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji „Sloboda Čačak 2“

Površina za čišćenje nalazi se na teritoriji grada Čačka, izvan kruga kompanije „Sloboda“ AD Čačak, u kojoj je juna ove godine usled požara i eksplozije došlo do rasipanja NUS-a u i van kruga fabrike.

 Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje od neeksplodiranih ubojnih sredstava na lokaciji „Sloboda Čačak 2“

Pomenuta lokacija se nalazi sa južne strane fabrike i obuhvata zemljani put koji vodi do „Jezdinskog groblja“, a na zapadnoj strani put od „Jezdinskog groblja“ do granice projekta „Sloboda Čačak 1“, čija je realizacija u toku.

Ukupna površina, koju treba očistiti od NUS iznosi 49.010 m2.

Nakon čišćenja od NUS sa ovih površina, otkloniće se opasnost koju oni predstavljaju za ljude i životnu sredinu, doprineće se povećanju bezbednosti stanovnika i stvaranju mogućnosti za bezbedno korišćenje groblja, okolnog zemljišta i eksploataciju šuma.