ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje eksplozivnih ostataka rata sa kompleksa "Ložionica" u Beogradu
12.10.2021.

Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje
eksplozivnih ostataka rata sa kompleksa
"Ložionica" u Beogradu

 Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje eksplozivnih ostataka rata sa kompleksa  Uvođenje u posao prema Projektu za čišćenje eksplozivnih ostataka rata sa kompleksa

Realizacija Projekta za čišćenje eksplozivnih ostataka rata sa kompleksa "Ložionica", Grad Beograd, koji je Centar za razminiranje izradio na osnovu zahteva Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, započela je 12.10.2021.godine, uvođenjem u posao izvođača radova „Millennium Team“ d.o.o., Beograd.

Lokacija „Ložionica“ nalazi se na desnoj obali reke Save, sa desne strane mosta Gazela – smer ka Novom Beogradu, u kompleksu bivše Železničke stanice u Beogradu.

Predmetna lokacija je ograđena i nalazi se ispod mosta Gazela uz samo gradilište „Beograda na vodi“. Na njenoj površini nalazi se zgrada ložionica, okretnica za vozove i vodotoranj. Objekti su pod zaštitom industrijskog i kulturnog nasleđa, pod Zavodom za zaštitu spomenika Grada Beograda.

Nakon čišćenja ove lokacije otkloniće se opasnost koju EOR predstavlja za korisnike zemljišta i životnu sredinu i stvaranju mogućnosti za bezbedno korišćenje zemljišta kao i infrastrukturni razvoj.