ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Uvođenje u posao prema projektu za čišćenje kasetne municije sa lokacije „Aerodrom Konstantin Veliki – 7. Faza“
24.09.2021.

Uvođenje u posao prema projektu za čišćenje
kasetne municije sa lokacije „Aerodrom
Konstantin Veliki – 7. Faza“

 Uvođenje u posao prema projektu za čišćenje kasetne municije sa lokacije „Aerodrom Konstantin Veliki – 7. Faza“

18.09.2021. godine, uvođenjem u posao izvođača radova „Millennium Team”- a d.o.o., Beograd, započela je realizacija projekta za čišćenje kasetne municije sa lokacije „Aerodrom Konstantin Veliki – 7. faza“, grad Niš, površine 69.540 m2.

 Uvođenje u posao prema projektu za čišćenje kasetne municije sa lokacije „Aerodrom Konstantin Veliki – 7. Faza“  Uvođenje u posao prema projektu za čišćenje kasetne municije sa lokacije „Aerodrom Konstantin Veliki – 7. Faza“

Projekat je izrađen na zahtev preduzeća ,,Aerodromi Srbije“ d.o.o., Niš, s obzirom na planirane građevinske radove na teritoriji aerodromskog kompleksa i potrebu za stvaranjem uslova za bezbedno izvođenje tih radova.

Finansijska sredstva obezbeđena su iz Programa pomoći Ruske Federacije Republici Srbiji u oblasti humanitarnog razminiranja, na osnovu Sporazuma o saradnji između Centra za razminiranje i Međunarodne organizacije za civilnu odbranu (ICDO) za period 2019-2022. godine, kojim je predviđeno da se, preko Međunarodne organizacije za civilnu odbranu, plasira pomoć Ruske Federacije Republici Srbiji u ovoj oblasti.

Realizacija ovog projekta je od izuzetne važnosti za Republiku Srbiju i Centar za razminiranje, jer će se završetkom čišćenja, teritorija „Aerodroma Konstantin Veliki“ u Nišu, nakon više od dvadeset godina od NATO bombardovanja, proglasiti očišćenom od kasetne municije.

Koristimo priliku da i ovim putem zahvalimo Međunarodnoj organizaciji za civilnu odbranu i Ruskoj Federaciji na pruženoj pomoći u realizaciji ovog projekta.