ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Završna kontrola kvaliteta radova na projektu ,,Borovac 3,, i početak radova na projektu ,,Borovac 4,,
20.07.2021.

Završna kontrola kvaliteta radova na projektu
,,Borovac 3,, i početak radova na projektu
,,Borovac 4,,

 Završna kontrola kvaliteta radova na projektu ,,Borovac 3,, i početak radova na projektu ,,Borovac 4,,  Završna kontrola kvaliteta radova na projektu ,,Borovac 3,, i početak radova na projektu ,,Borovac 4,,

Završnom kontrolom kvaliteta očišćene površine na Projektu za razminiranje – čišćenje kasetne municije sa lokacije ,,Borovac 3”, broj 0158/14, površine 101.968m2, opštine Bujanovac, obavljene 15.07.2021. godine, pri čemu nisu utvrđene kritične greške određene ovim projektom, stekli su se uslovi za završetak radova na terenu.

 Završna kontrola kvaliteta radova na projektu ,,Borovac 3,, i početak radova na projektu ,,Borovac 4,,

Tokom realizacije ovog projekta, pronađen je 1 komad kasetne municije BLU 97A/B.

Nakon završenih radova na pomenutom projektu, 16.07.2021. godine, uvođenjem u posao izvođača radova, započela je realizacija Projekta za razminiranje – čišćenje kasetne municije sa lokacije ,,Borovac 4”, broj 0159/14, površine 108.961m2, opštine Bujanovac.

Realizacija oba projekta finansira se sredstvima iz donacije SAD preko Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti (ITF).

Radove izvodi NVO ,,IN Demining”, Pale, Republika Srpska – BiH, dok je monitorska organizacija, koja je angažovana od strane donatora i ITF-a, preduzeće ,,Trotil” d.o.o., Sarajevo, BiH.

Realizacijom oba projekta otkloniće se opasnost koju kasetna municija predstavlja za ljude i životnu sredinu. Istovremeno, omogućava se bezbedno i optimalno korišćenje zemljišta bitnog za lokalno stanovništvo, koje je orijentisano na zemljoradnju i stočarstvo.