ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta za čišćenja od eksplozivnih ostataka rata "Dubnica" i "Vojno skladište 1"
14.07.2021.

Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta za čišćenja od eksplozivnih ostataka rata "Dubnica" i
"Vojno skladište 1"

 Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta za čišćenja od eksplozivnih ostataka rata  Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta za čišćenja od eksplozivnih ostataka rata

14.07.2021 godine, Centar za razminiranje organizovao je obilazak terena i radova na Projektu za čišćenje od eksplozivnih ostataka rata na lokaciji ,,Dubnica,, i ,,Vojno skladište 1,, opština Vranje, za predstavnike investitora radova razminiranja Međunarodne organizacije za civilnu odbranu (ICDO).

 Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta za čišćenja od eksplozivnih ostataka rata

Tokom obilaska, prisutni su imali prilike da se upoznaju sa rezultatima čišćenja i specifičnostima na ovom projektu na kome radove izvodi preduzeće ,,MILLENNIUM TEAM,, d.o.o, Beograd.

 Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta za čišćenja od eksplozivnih ostataka rata

Podsećanja radi, ICDO plasira pomoć Ruske Federacije Republici Srbiji u oblasti humanitarnog razminiranja, na osnovu Sporazuma o saradnji između Centra za razminiranje i Međunarodne organizacije za civilnu odbranu (ICDO) za period 2019-2022. godine, koji je potpisan 05.12.2019. godine.

Ističemo značaj pomoći Ruske Federacije preko ICDO-a za realizaciju pomenutih projekata, s obzirom da će se nakon čišćenja ovih lokacija otkloniti opasnost koju EOR predstavljaju za ljude i životnu sredinu, doprineće se povećanju bezbednosti stanovnika i stvaranju mogućnosti za bezbedno korišćenje zemljišta, eksploataciju šuma, kao i infrastrukturni razvoj.