ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta čišćenja kasetne municije u Nišu
10.06.2021.

Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta
čišćenja kasetne municije u Nišu

 Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta čišćenja kasetne municije u Nišu  Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta čišćenja kasetne municije u Nišu

10.06.2021. godine, u saradnji Centra za razminiranje i preduzeća „Aerodromi Srbije“ d.o.o. Niš, organizovan je obilazak terena i radova na Projektu za razminiranje – čišćenje kasetne municije „Aerodrom Niš – 5. faza“ za predstavnike investitora radova razminiranja Međunarodne organizacije za civilnu odbranu (ICDO).

 Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta čišćenja kasetne municije u Nišu  Poseta predstavnika ICDO lokaciji projekta čišćenja kasetne municije u Nišu

Tokom obilaska, prisutni su imali prilike da se upoznaju sa rezultatima čišćenja i specifičnostima na ovom projektu na kome radove izvodi preduzeće „Millennium Team“ d.o.o., Beograd. Naime, pored civilne površine aerodromskog kompleksa, projekat obuhvata i deo zagađene površine koja je u nadležnosti Vojske Srbije.

ICDO plasira pomoć Ruske Federacije Republici Srbiji u oblasti humanitarnog razminiranja, na osnovu Sporazuma o saradnji između Centra za razminiranje i Međunarodne organizacije za civilnu odbranu (ICDO) za period 2019-2022. godine, koji je potpisan 05.12.2019. godine.

Nakon realizacije ovog projekta u Nišu, započeće realizacija projekata čišćenja EOR u Vranju, koji se takođe finansiraju preko ICDO.