ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Završna kontrola kvaliteta radova na projektu „Sjenica - Vapa“
04.06.2021.

Završna kontrola kvaliteta radova na
projektu „Sjenica - Vapa“

 Završna kontrola kvaliteta radova na projektu „Sjenica - Vapa“

Završnom kontrolom kvaliteta očišćene površine na Projektu za razminiranje-čišćenje kasetne municije sa lokacije „Sjenica – Vapa“, površine 338.416 m2, opština Sjenica, obavljene 3.juna 2021. godine, pri čemu nisu utvrđene kritične greške određene ovim projektom, stekli su se uslovi za završetak radova na terenu.

 Završna kontrola kvaliteta radova na projektu „Sjenica - Vapa“  Završna kontrola kvaliteta radova na projektu „Sjenica - Vapa“

Realizacija navedenog projekta finansirana je sredstvima iz donacije SAD preko Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti (ITF).

Radove je izvodila NVO “IN Demining“, Pale, Republika Srpska - BiH, dok je monitorska organzacija, koja je angažovana od strane donatora i ITF-a, bilo preduzeće „Eksploring“, Mostar, BiH.

Tokom realizacije projekta, pronađeno je 26 komada kasetne municije BLU 97A/B.

Realizacijom ovog projekta otklonila se opasnost koju je kasetna municija predstavljala za ljude i životnu sredinu. Istovremeno, omogućava se bezbedno i optimalno korišćenje zemljišta bitnog za lokalno stanovništvo, koje je orijentisano na zemljoradnju i stočarstvo.