ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Učešće Centra na 4. međunarodnoj konferenciji o protivminskom delovanju u Moskvi
26.05.2021.

Učešće Centra na 4. međunarodnoj konferenciji o protivminskom delovanju u Moskvi

 Učešće Centra na 4. međunarodnoj konferenciji o protivminskom delovanju u Moskvi

25. maja 2021. godine, u Moskvi, Ruska Federacija, započeta je 4. međunarodna konferencija o protivminskom delovanju, u organizaciji Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Centar za razminiranje Republike Srbije učestvuje u radu ove konferencije, koja se održava do 28. maja 2021. godine. Pored Centra, Republiku Srbiju predstavljaju i predstavnici Ministarstva odbrane.

 Učešće Centra na 4. međunarodnoj konferenciji o protivminskom delovanju u Moskvi  Učešće Centra na 4. međunarodnoj konferenciji o protivminskom delovanju u Moskvi

Među učesnicima su eksperti iz oblasti protivminskog delovanja, borbe protiv improvizovanih eksplozivnih naprava, predstavnici donatora, predstavnici međunarodnih humanitarnih organizacija, predstavnici centara za razminiranje, kao i eksperti iz srodnih oblasti, iz više od 20 zemalja i 10 međunarodnih organizacija.

Na konferenciji će biti predstavljene mogućnosti Međunarodnog centra za razminiranje oružanih snaga Ruske Federacije za obuku specijalista za humanitarno razminiranje. Takođe, biće prikazana inženjerska oprema koja se koristi u humanitarnom razminiranju i operacijama čišćenja mina.