ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Saradnja Centra i kompanije „C.E.I.A.“
20.05.2021.

Saradnja Centra i kompanije „C.E.I.A.“

19.05.2021. godine, predstavnici Centra za razminiranje sastali su se sa predstavnicima renomirane italijanske kompanije „C.E.I.A.“ specijalizovane za proizvodnju metal detektora za pretragu terena visokih performansi.

U nastavnim prostorijama sa poligonom i terenom za obuku deminera u Grockoj, gosti iz Italije imali su prilike da se upoznaju sa nastavnim kapacitetima našeg Centra.

 Saradnja Centra i kompanije „C.E.I.A.“  Saradnja Centra i kompanije „C.E.I.A.“

Sa druge strane, „C.E.I.A.“ je predstavila svoj pristup razvoju detektora - korišćenje najnaprednijih elektronskih i mehaničkih tehnologija: tehnologija površinskog montiranja (SMT), mikroprocesorska kontrola, digitalna analiza signala, mogućnost nadogradnje softvera na terenu i upotreba visoko -kvalitetnih materijala za sonde za pretraživanje i za ostale mehaničke delove.

I Centar i kompanija „C.E.I.A.“ saglasili su se da postoji prostor za uspostavljanjem dalje saradnje u cilju podizanja nivoa bezbednosti i efikasnosti izvođenja operativnih radova na terenu.

Ovom prilikom predstavnici kompanije „C.E.I.A.“ ustupili su na korišćenje Centru za razminiranje jedan detektor iz svog bogatog proizvodnog asortimana.