ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Obilazak lokacija u Bujanovcu sa zainteresovanim ponuđačima
24.02.2021.

Obilazak lokacija u Bujanovcu sa
zainteresovanim ponuđačima

 Obilazak lokacija u Bujanovcu sa zainteresovanim ponuđačima

24.02.2021. godine, u saradnji Centra za razminiranje i ITF Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti ljudi, u sklopu raspisane tenderske procedure za izbor izvođača radova za projekte čišćenje kasetne municije sa lokacija «Borovac-3» i «Borovac-4», opština Bujanovac, kao i projekta za razminiranje trase dalekovoda 10kV i 110kV na teritoriji opštine Bujanovac, organizovan je obilazak lokacija sa zainteresovanim ponuđačima.

 Obilazak lokacija u Bujanovcu sa zainteresovanim ponuđačima  Obilazak lokacija u Bujanovcu sa zainteresovanim ponuđačima

Zainteresovani ponuđači su imali prilike da na terenu sagledaju složenost i težinu operacija uklanjanja grupa mina i kasetne municije, za koje je Centar izradio projekte, a ITF, koji će i sprovesti tenderske procedure za izbor izvođača radova, obezbedio sredstva iz donacije Vlade SAD.

 Obilazak lokacija u Bujanovcu sa zainteresovanim ponuđačima  Obilazak lokacija u Bujanovcu sa zainteresovanim ponuđačima

Realizacijom ovih projekata otkloniće se opasnost za ljude i životnu sredinu, odnosno, omogućiti bezbedna eksploatacija šuma, bavljenje stočarstvom, sakupljanje gljiva, kao i bezbedno održavanje dalekovoda i sigurno i stabilno snabdevanje električnom energijom, što je sve za stanovništvo ovog nedovoljno razvijenog dela Republike Srbije od neprocenjivog značaja.

Centar za razminiranje izražava zahvalnost ITF-u i Ambasadi SAD kao pouzdanom partneru i donatoru i ceni njihovu kontinuiranu podršku i posvećenost rešavanju problema u vezi sa eksplozivnim ostacima rata u Republici Srbiji.