ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava u Bujanovcu i Preševu
23.02.2021.

Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava
u Bujanovcu i Preševu

  Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava u Bujanovcu i Preševu

23.02.2021. godine, u prostorijama Opštine Bujanovac, direktor Centra za razminiranje, g. Bojan Glamočlija sastao se sa predsednikom Opštine Bujanovac, g. Nagipom Arifijem i predstavnikom Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, g. Alijem Aslanijem, u cilju nastavka uspešne saradnje po pitanju rešavanja problema u vezi sa eksplozivnim ostacima rata na teritoriji ove opštine.

  Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava u Bujanovcu i Preševu    Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava u Bujanovcu i Preševu

Najavljena je implementacija nekoliko projekata razminiranja mina i čišćenja kasetne municije u ovoj godini, od kojih će jedan projekat razminiranja mina biti finansiran sredstvima koje je izdvojila Vlada Srbije i sredstvima koja će, preko Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti ljudi (ITF), biti uvećana donacijom Republike Koreje, dok će ostali projekti, takođe preko ITF-a, biti finasirani iz donacije SAD.

Istog dana, predstavnici Centra za razminiranje, sastali su se sa predsednikom Mesne zajednice Ilince u Preševu i šefom službe za vanredne situacije i odbranu i pripremu, g. Nedžmedinom Ahmedijem, kako bi obišli neke od lokacija u ovoj opštini.