ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Obilazak lokacija u opštini Bujanovac
10.02.2021.

Obilazak lokacija u opštini Bujanovac

  Obilazak lokacija u opštini Bujanovac    Obilazak lokacija u opštini Bujanovac

10.02.2021. godine, predstavnici Centra za razminiranje zajedno sa predstavnicima AD Elektromreža Srbije, kao i predsednikom lokalnog Štaba za vanredne situacije i predsednikom Mesne zajednice Končulj, obišli su lokacije za koje se sumnja da su zagađene grupama mina u naseljenim mestima Turija, Končulj i Đorđevac, u opštini Bujanovac.

  Obilazak lokacija u opštini Bujanovac

U cilju omogućavanja bezbednog održavanja dalekovoda, koje je radnicima EMS-a bilo onemogućeno zbog sumnje da je lokacija zagađena grupama mina, Centar je izradio projekat za razminiranje, dostavio ga ITF Međunarodnoj fondaciji za jačanje bezbednosti ljudi, preko koje su obezbeđena sredstva iz donacije SAD za radove razminiranja. Realizacija ovog projekta započeće u najskorije vreme, odnosno nakon završetka tenderskih procedura za izbor izvođača radova.

  Obilazak lokacija u opštini Bujanovac    Obilazak lokacija u opštini Bujanovac

Ovom prilikom sagledane su i potrebe za izradom novih projekata za razminiranje, čija bi realizacija takođe bila u funkciji povećanja bezbednosti radnika EMS-a i stvaranja uslova za bezbedno održavanje trase dalekovoda i pristupnih puteva.