ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Уништавање касетне муниције пронађене на пројекту „Сјеница - Вапа“ и обилазак локација загађених авио бомбама у Сјеници
19.10.2020.

Уништавање касетне муниције пронађене на пројекту „Сјеница - Вапа“ и обилазак локација загађених авио бомбама у Сјеници

21.10.2020. године обављено је уништавање касетне муниције пронађене на пројекту за разминирање – чишћење касетне муниције са локације "Сјеница - Вапа", површине 338.416 м2, у општини Сјеница.

Уз присуство представника Центра за разминирање, уништавање средстава пронађених на до сада очишћеној површини обавили су представници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Уништено је 12 комада касетне муниције BLU 97.

Представници Центра овом приликом обишли су и локације на територији општине Сјеница за које се сумња да су загађене авио бомбама, у циљу израде пројеката за уклањање авио бомби и налажења донатора за финансирање имплементације радова.

 Уништавање касетне муниције пронађене на пројекту „Сјеница - Вапа“ и обилазак локација загађених авио бомбама у Сјеници  Уништавање касетне муниције пронађене на пројекту „Сјеница - Вапа“ и обилазак локација загађених авио бомбама у Сјеници