ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна »Састанак у Амбасади Републике Србије у Љубљани
13.03.2020.

Састанак у Амбасади Републике Србије у Љубљани

12.03.2020. године, у просторијама Амбасаде Републике Србије у Љубљани, делегација Центра за разминирање, коју су чинили директор, г. Бојан Гламочлија, в.д.помоћника директора, г-ђа Јелена Крстић и самостална саветница за планирање, међународну сарадњу и европске интеграције, г-ђа Слађана Кошутић састали су се са првoм саветницом - заменицом амбасадора у Амбасади Србије, г-ђом Мирјаном Јеремић.

Директор Центра, г. Гламочлија је представио тренутну ситуацију у вези са решавањем проблема експлозивних остатака рата на копну и у воденим токовима у Републици Србији. Указао је на потребе и приоритете наше земље у свим осталим сегментима противминског деловања.

  Састанак у Амбасади Републике Србије у Љубљани

Осврнуо се на претходну сарадњу са Међународном фондацијом за јачање безбедности људи (ITF) и обавестио да је састанак који је требало да се одржи са директором ITF-a, г. Томажем Ловренчичем, 12.03.2020. године, у седишту ITF-a, у вези са финансирањем пројеката Центра у 2020. години, одложен до даљег, на иницијативу ITF-а, због новонастале ситуације са коронавирусом.

Амбасада Републике Србије ће у наредном периоду иницирати одржавање састанка са ITF-ом на коме ће пренети све препоруке и закључке са састанка одржаног 12.03.2020. године у нашој Амбасади.