ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Састанак са представницима Амбасаде Француске
04.12.2019.

Састанак са представницима Амбасаде Француске

02.12.2019. године, у просторијама Центра за разминирање Републике Србије, директор Центра, г. Бојан Гламочлија и саветница за планирање и међународну сарадњу, г-ђа Слађана Кошутић,  састали су се са представницима Амбасаде Француске у Београду – г. Филипом Дасонвилом-аташеом за унутрашње послове и г.Паскалом Сером –саветником за стрељачка и лака наоружања француског центра за експертизу о безбедности у југоисточној Европи.

Повод за састанак био је осврт на учешће делегације Центра за разминирање на изложби „Мilipol“ у Паризу, у периоду 18-21.11.2019., где су, уз подршку Civipol – Министарство унутрашњих послова Француске, између осталог, остварени контакти са француским фирмама из области хуманитарног разминирања „Eodex“ и „Geomines“.

  Састанак са представницима Амбасаде Француске

Теме разговора односиле су се и на тренутну ситуацију у вези са минама, касетном муницијом, авио бомбама и другим неексплодираним убојитим средствима на територији Републике Србије, али и на потребе и приоритете наше земље у свим осталим сегментима противминског деловања.

Представници Амбасаде пренели су спремност да размотре могућности помоћи Републици Србији у области противминског деловања, како по питању обука, у виду учешћа француских експерата са дугогодишњим међународним искуством и експертизом, тако и у виду ангажовања француских фирми и коришћења фондова ЕУ са учешћем Француске за имплементацију пројеката из области противминског деловања у нашој земљи.