ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Обавештење за грађане Медошевца
29.11.2019.

Обавештење за грађане Медошевца

Реализација пројекта за разминирање – чишћење касетне муниције са локације „Медошевац“, општина Црвени Крст, град Ниш, површине 119.344 м2,  пoчеће 29. новембра 2019. године.

Центар за разминирање, који је израдио овај пројекат, пратиће реализацију и вршити контролу квалитета над радовима.

Средства за реализацију овог пројекта, које је издвојила Влада Републике Србије, увећана су, преко ITF-а, донацијама САД и Републике Кореје.

Извођач радова је Удружење за борбу против мина „Стоп минама“, Пале, БиХ.

Зона извођења радова чишћења касетне муниције је од раскрснице улица 7. јула и Маршала Тита до раскрснице улица 7. јула и Богдана Благојевића, укључујући улице: Ђуке Динића, Аеродромска, Бошка Бухе, Игора Станојевића и Његошева.

Због, пре свега, сопствене безбедности, али и безбедности других, апелујемо да становници насеља „Медошевац“, односно власници парцела, максимално сарађују и омогуће несметано обављање радова у складу са овим пројектом, тако што ће, уз ангажовање представника ЦЗР-а, извођача радова и асистенције представника ПУ Ниш, дати сагласност за улазак деминера на свој посед и  придржавати се следећих правила:

1. Строго је забрањено било какво кретање становништва у близини зоне радова чишћења касетне муниције. Полиција ће блокирати саобраћај за пешаке и возила у време извођења радова.

2. Становници који буду боравили у својим кућама у зони радова, морају боравити у просторијама које немају прозоре према површинама на којима ће се изводити чишћење касетне муниције. Забрањено је било какво кретање становништва изван њихових кућа у време извођења радова.

3. Радно време пиротехничара

  Обавештење за грађане Медошевца

*Кретање ће бити дозвољено само у време пауза

  Обавештење за грађане Медошевца