ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“
22.11.2019.

Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“

Делегација Центра за разминирање присуствовала је изложби „MILIPOL 2019“, који се одржао у Паризу, у периоду од 19. до 22. новембра 2019. године.

„Мilipol“ представља водећи светски догађај посвећен безбедности државе.

Организује се под покровитељством Министарства унутрашњих послова Француске у партнерству са Националном полицијом и жандармеријом Француске, Службом цивилне заштите, Царинском администрацијом Француске, полицијом града Париза, Европолом, итд.

 Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“   Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“

На овогодишњој изложби „Мilipol“  размењена су искуства и мишљења по следећим темaма: антитероризам – специјалне снаге, сигурност јавних места – градска сигурност, заштита података – информациони и комуникациони системи, приватна безбедност, цивилна одбрана, заштита индустријских и осетљивих локација, примена закона.

Скуп је отворио министар унутрашњих послова Републике Француске, а предавачи су били еминентни међународни експерти из области безбедности.

Присутно је било око 30.000 посетилаца из 151 државе, 160 званичних делегација из 77 држава, више од 1000 излагача из 53 државе, бројни медији и др.

 Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“   Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“

На овом догађају учествовали су и представници компанија за разминирање, како из Француске тако и из других светских земаља, као и произвођачи машина и опреме за разминирање, заштитне опреме за пиротехничаре – деминере и друге пратеће опреме и уређаја у вези са разминирањем и откривањем мина и експлозивних остатака рата.

Центар за разминирање је остварио контакте са неколико француских компанија из ове области које су заинтересоване за рад у Србији, између осталих, „EODEX“, „Risk & Co – Geomines“, а све у сарадњи са CIVIPOL – Министарством унутрашњих послова Републике Француске.

Сарадња би обухватила пројекте у различитим сегментима противминског деловања, који би се финансирали из фондова ЕУ и других распложивих извора финансирања.

 Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“   Учешће центра на изложби “МILIPOL 2019“