ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на обележавању 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ
08.12.2022.

Учешће Центра на обележавању 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ

Учешће Центра на обележавању 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ Учешће Центра на обележавању 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ

7. децембра 2022. године, у Сарајеву, БиХ, уприличена је свечаност поводом обележавањa 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ.

Међу званицама присутни су били представници центара за разминирање из региона, представници донатора, представници међународних хуманитарних организација, представници деминерских предузећа и организација у вези са разминирањем и откривањем мина и експлозивних остатака рата (ЕОР).

Директор Центра за уклањање мина у БиХ, г. Саша Обрадовић, уручио је захвалницу Центру за разминирање Републике Србије за изузетан допринос противминском деловању у БиХ.

Учешће Центра на обележавању 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ Учешће Центра на обележавању 20 година рада и постојања Центра за уклањање мина у БиХ

У име Центра за разминирање Републике Србије, захвалницу је примио директор, г. Бојан Гламочлија.

Имајући у виду дугогодишњу успешну сарадњу Центра за разминирање Републике Србије и Центра за уклањање мина у БиХ, две институције изразили су жељу за даљим унапређењем односа који ће допринети ефикаснијем и бржем решавању проблема у вези са разминирањем, како у Србији, тако и БиХ, а тиме и унапређењу регионалне сарадње.

Користимо прилику да још једном честитамо јубилеј колегама из Центра за уклањање мина у БиХ и пожелимо пуно успеха у даљем противминском раду до потпуног решавања проблема у вези са минама и ЕОР.