ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Експертски састанак о помоћи жртвама мина у оквиру 20. састанка држава страна Отавске конвенције одржан у Женеви
28.11.2022.

Експертски састанак о помоћи жртвама мина у оквиру 20. састанка држава страна Отавске конвенције одржан у Женеви

Експертски састанак о помоћи жртвама мина у оквиру 20. састанка држава страна Отавске конвенције одржан у Женеви Експертски састанак о помоћи жртвама мина у оквиру 20. састанка држава страна Отавске конвенције одржан у Женеви

У оквиру 20. састанка држава страна Отавске конвенције, у периоду од 23-24.новембра 2022. године, одржан је и експертски састанак о помоћи жртвама мина.

Овај састанак имао је за циљ да државе потписнице Конвенције и државе које нису потписнице, заинтересоване организације и чланови цивилног друштва побољшају разумевање различитих аспеката рехабилитације и изазова, недостатке са којима се суочавају у пружању квалитетних рехабилитационих услуга на ефикасан, приступачан и одржив начин.

Експертски састанак о помоћи жртвама мина у оквиру 20. састанка држава страна Отавске конвенције одржан у Женеви

Делегацију Републике Србије чинили су представници Центра за разминирање и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поднела је извештај о напорима и изазовима које Република Србија предузима када је у питању помоћ жртвама мина и представила пројекат помоћи жртвама мина -рехабилитацију и медицинско збрињавање, које ово Министарство спроводи у сарадњи са Центром за разминирање, уз финансијску подршку донатора, преко ITF-a.