ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЗА РАЗМИНИРАЊЕ - ЧИШЋЕЊЕ КАСЕТНЕ МУНИЦИЈЕ СА ЛОКАЦИЈЕ „БОРОВАЦ - 5“, У БУЈАНОВЦУ
15.11.2022.

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЗА РАЗМИНИРАЊЕ - ЧИШЋЕЊЕ КАСЕТНЕ МУНИЦИЈЕ СА ЛОКАЦИЈЕ „БОРОВАЦ - 5“, У БУЈАНОВЦУ

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЗА РАЗМИНИРАЊЕ - ЧИШЋЕЊЕ КАСЕТНЕ МУНИЦИЈЕ СА ЛОКАЦИЈЕ „БОРОВАЦ - 5“, У БУЈАНОВЦУ ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЗА РАЗМИНИРАЊЕ - ЧИШЋЕЊЕ КАСЕТНЕ МУНИЦИЈЕ СА ЛОКАЦИЈЕ „БОРОВАЦ - 5“, У БУЈАНОВЦУ

10. новембра 2022. године, започела је реализација Пројекта за разминирање - чишћење касетне муниције са локације „Боровац - 5“, број 0256/21, општина Бујановац, површине 281.169м2.

Радове изводи НВО ,,IN Demining”, Пале, Република Српска – БиХ, док је мониторска организација, која је ангажована од стране донатора и ИТФ-а, предузеће ,,Експлоринг” д.о.о., Мостар, БиХ.

Средства су обезбеђена из донације САД, преко ITF Међународне фондације за јачање безбедности људи.

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЗА РАЗМИНИРАЊЕ - ЧИШЋЕЊЕ КАСЕТНЕ МУНИЦИЈЕ СА ЛОКАЦИЈЕ „БОРОВАЦ - 5“, У БУЈАНОВЦУ

Након разминирања-чишћења ових локација отклониће се примарна опасност од касетне муниције по локално становништво, а истовремено омогућиће се безбедно и оптимално коришћење земљишта и пашњака, што је од битног значаја за локално становништво кoje je оријентисано на земљорадњу и сточарство.

Подсећамо, на локацији која се граничи са пројектом „Боровац 5“, у 2021. години, реализована су два пројекта за разминирање - чишћење касетне муниције, „Боровац 3“ и „Боровац 4“.