ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ПОСЕТА БИРОУ ЗА ВОЈНО ПОЛИТИЧКЕ ПОСЛОВЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА И АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САД
25.10.2022.

ПОСЕТА БИРОУ ЗА ВОЈНО ПОЛИТИЧКЕ ПОСЛОВЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА И АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САД

ПОСЕТА БИРОУ ЗА ВОЈНО ПОЛИТИЧКЕ ПОСЛОВЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА И АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САД ПОСЕТА БИРОУ ЗА ВОЈНО ПОЛИТИЧКЕ ПОСЛОВЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА И АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САД

Током посете Вашингтону, САД, директор Центра за разминирање г. Бојан Гламочлија и помоћник директора г-ђа Јелена Крстић одржали су састанак са представницима Бироа за војно-политичке послове Стејт департмента. На састанку су разматрани досадашњи резултати и могући правци даље сарадње две институције. Директор Центра је изразио наду да ће се даљим ангажовањем и интензивирање сарадње са Бироом за војно-политичке послове Стејт департмента дати нови импулс развоју противминског деловања у Републици Србији.

Представници Центра за разминирање посетили су и Aмбасаду Републике Србије у Вашингтону, САД. Током састанка, директор Центра упознао је представнике Амбасаде Републике Србије са досадашком сарадњом са Сједињеним Америчким Државама на територији Републике Србије, у области противминског деловања. Такође, представио је и тренутну ситуацију у вези са експлозивним остацима рата, који се још увек налазе на територији Србије, као и потребама и приоритетима наше земље у противминском деловању.

ПОСЕТА БИРОУ ЗА ВОЈНО ПОЛИТИЧКЕ ПОСЛОВЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА И АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САД

Центар за разминирање користи и ову прилику да се захвали Амбасади САД у Београду као једном од најзначајнијих партнера и донатора на пољу хуманитарног разминирања у Републици Србији и изрази наду за продубљивањем сарадње и у наредном периоду.