ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » „THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА
20.10.2022.

„THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА

„THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА „THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА

Поводом прославе 25 година чишћења терена од мина и експлозивних остатака рата, на позив aмеричкe организације „The Маrshall Legacy Institute“, Центар за разминирање присуствовао је донаторској Гала вечери, одржаној 19.октобра 2022. године, у Вашингтону, САД.

Гала вечери присуствовали су директор Центра за разминирање г. Бојан Гламочлија, помоћник директора г-ђа Јелена Крстић, представници донатора, међународних хуманитарних организација, као и представници центара за разминирање из целог света.

„THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА „THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА

„The Маrshall Legacy Institute“ је организација која, између осталог, спроводи програме противминског деловања којим обезбеђује, земљама које су угрожене минама и експлозивним остацима рата, ресурсе и обуке потребне да разминирају свој простор и да се суоче са дугорочним утицајима мина и експлозивних остатака рата.

На Гала вечери одата је почаст истакнутим појединцима који су учествовали у програмима које спроводи „The Маrshall Legacy Institute“ и чија је посвећеност помогла заједницама да се опораве од рата и који дају наду онима који пате од дестабилизујућих ефеката мина и експлозивних остатака рата. Међу таквима су водич паса из Азербејџана, жртва мина из Јемена, ученик програма „Деца против мина“, наставница програма „Мир преко спорта“.

„THE МАRSHALL LEGACY INSTITUTE“ ГАЛА ВЕЧЕРА

Центар за разминирање захваљује се организацији „The Маrshall Legacy Institute“ на позиву и још једном честита на постигнутим резултатима у претходних 25 година чишћења терена од мина и експлозивних остатака рата.