ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму
22.09.2022.

Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму

У периоду од 13. до 20. септембра 2022. године, у Риму, у организацији Женевског међународног центра за хуманитарно разминирање (GICHD), одржана је Регионална обука о управљању квалитетом у противминском деловању за представнике земаља са Балкана.

Поред представника Центра, на овој обуци, из Србије су учествовали и представник Министарства унутрашњих послова, као и компаније ЈУГОИМПОРТ СДПР - ПМЦ Инжењеринг д.о.о.

Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму

Предавачи су били еминентни инструктори из Женевског центра.

Вештине о томе како да имплементирају кључне елементе управљања квалитетом, као што су планирање и праћење квалитета као део обезбеђења и контроле квалитета, полазници су стекли појединачним и тимским задацима, кроз теоријску и практичну наставу.

Након успешно положеног теста, полазницима су уручени међународно признати сертификати.

Практични елементи су се изводили на полигону италијанског Центра за изврсност за борбу против импровизованих експлозивних средстава (CoE C-EID) у Риму.

Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму

У склопу обуке обављена је и студијска посета директора Центра за разминирање са сарадницима италијанском Центру за изврсност за борбу против импровизованих експлозивних средстава у Риму.

Том приликом заменик команданта представио је могућности рада овог Центра са посебним освртом на део који се односи на разминирање и импровизована експлозивна средства.

Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму Учешће Центра на Регионалној обуци о управљању квалитетом у противминском деловању у Риму

Овим путем честитамо полазницима и инструкторима и захваљујемо њима, као и Женевском центру и Центру за изврсност за борбу против импровизованих експлозивних средстава у Риму на доприносу успешној реализацији обуке.