ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИКОМ АМБАСАДЕ САД
26.08.2022.

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИКОМ АМБАСАДЕ САД

23.08.2022. године, директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија, одржао је уводни састанак са представником Амбасаде САД, г. Аднаном Мирзом.

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИКОМ АМБАСАДЕ САД

Током овог састанка, директор Центра упознао је представника Амбасаде САД са тренутном ситуацијом у вези са минама, касетном муницијом, авио бомбама и другим неексплодираним убојитим средствима, која се још увек налазе на територији Србије, као и са потребама и приоритетима наше земље у области хуманитарног разминирања и противминског деловања у целини.

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИКОМ АМБАСАДЕ САД

Директор Центра исказао је захвалност на досадашњој континуираној помоћи коју САД пружају Републици Србији у решавању проблема у вези са минама и експлозивним остацима рата од самог оснивања Центра.

Овом приликом, изразио је наду да ће се даљим ангажовањем и интензивирањем сарадње Центра и Амбасаде САД дати нови импулс развоју противминског деловања у Србији, чиме ће се допринети постизању још бољих резултата у овој области као једном од најважнијих сектора за безбедност људи и даљи друштвени и економски развој, а уједно допринети и унапређењу односа двеју земаља.