ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РАЗМИНИРАЊА НА ЛОКАЦИЈИ „ДОБРОСИН -1“ У БУЈАНОВЦУ
26.08.2022.

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РАЗМИНИРАЊА НА ЛОКАЦИЈИ „ДОБРОСИН -1“ У БУЈАНОВЦУ

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РАЗМИНИРАЊА НА ЛОКАЦИЈИ „ДОБРОСИН -1“ У БУЈАНОВЦУ ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РАЗМИНИРАЊА НА ЛОКАЦИЈИ „ДОБРОСИН -1“ У БУЈАНОВЦУ

Реализација Пројекта за разминирање локације „Добросин -1“, општина Бујановац, површине 28.000 м2, почела је 25.08.2022. године.

Пројекат је израдио Центар за разминирање, који и прати реализацију и врши контролу квалитета над радовима, док N.G.O. IN DEMINING, Пале, Република Српска, БиХ, као извођач радова, реализује овај пројекат на терену.

Реализација наведеног пројекта финансира се средствима које је Влада Републике Србије издвојила за операције хуманитарног разминирања у општини Бујановац, која су увећана средствима Владе САД и Владе Републике Кореје, преко Међународне фондације за јачање безбедности (ITF).

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РАЗМИНИРАЊА НА ЛОКАЦИЈИ „ДОБРОСИН -1“ У БУЈАНОВЦУ ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА РАЗМИНИРАЊА НА ЛОКАЦИЈИ „ДОБРОСИН -1“ У БУЈАНОВЦУ

Предузеће „Експлоринг“, Мостар, БиХ, ангажовано је од стране ITF-а и донатора као мониторска организација на овом пројекту.

Користимо прилику да захвалимо Влади Републике Србије, Влади Републике Кореје, Влади САД и ИТФ-у на обезбеђивању средстава за реализацију овог пројекта, чиме ће се стећи услови за повећање безбедности локалног становништва, безбедно коришћење блокираних ресурса, као и допринети испуњавању обавеза Републике Србије преузетих Конвенцијом о забрани противпешадијских мина.