ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Посета Хрватском центру за разминирање
18.09.2019.

Посета Хрватском центру за разминирање

 Посета Хрватском центру за разминирање

Директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија, посетио је данас, 18.09.2019. године, Хрватски центар за разминирање Равнатељства цивилне заштите МУП-а Републике Хрватске, где су му домаћини били проф. Никша Богданић, начелник Сектора и Катарина Маркт, директорка ХЦР Центра за тестирање, развој и обуку.

Током боравка и обиласка просторија ХЦР-а, директор нашег Центра информисан је о раду ХЦР-а, пројектима који су у току, као и о примени нових технологија у решавању проблема у области противминског деловања.

Овом приликом посебно је представљен рад „Scancentra“ ХЦР-а, који служи за брзо и квалитетно дигитално снимање записа минских поља и географских карата.

 Посета Хрватском центру за разминирање   Посета Хрватском центру за разминирање

Такође, представљен је и начин функционисања „МИС“ портала – минско-информационог система прилагођеног активностима ХЦР-а које се примењују у систему противминског деловања и који, између осталог, приказује мински сумњива подручја у Републици Хрватској.

Са домаћинима је разговарано и о наставку и унапређењу сарадње на заједничким пројектима у циљу стварања безбедног регионалног и ширег окружења.