ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА
02.06.2022.

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА

У периоду 01- 02.06.2022. године, Центар за разминирање је за потенцијалне извођаче радова на пројектима разминирања мина, чишћења касетне муниције и техничког извиђања које је Центар израдио, а средства за њихову имплементацију обезбедиле, преко Међународне фондације за јачање безбедности људи (ITF), Владе Србије, САД и Републике Кореје, организовао обилазак две локације загађене минама у општини Бујановац (143.500 м2 и 28.000 м2), једне локације загађене касетном муницијом у општини Бујановац (281.169 м2), као и једне локације загађене касетном муницијом у општини Тутин (131.900 м2).

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА

Потенцијални извођачи радова имали су прилике да се на терену упознају са специфичностима и сложеностима ових пројеката, како би на адекватан начин сагледали пројектне задатке и приступили изради понуда за извођење радова на овим локацијама.

Конкурсне процедуре за избор извођача радова за реализацију ових пројеката, у организацији ITF-a и уз учешће представника амбасада држава донатора и нашег Центра, биће окончане у наредном периоду.

Центар за разминирање ће изабране извођаче радова увести у посао, пратити реализацију и вршити контролу над радовима и на крају издати уверење о очишћености ових локација у складу са пројектима Центра и по Међународним стандардима за противминско деловање (IMAS).

Након реализације предметних пројеката, отклониће се опасност коју мине и касетна муниција представљају за локално становништво и животну средину, а истовремено, омогућиће се безбедно и оптимално коришћење земљишта.