ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА 18. МЕЂУНАРОДНОМ СИМПОЗИЈУМУ „ПРОТИВМИНСКО ДЕЛОВАЊЕ 2022.“
05.05.2022.

УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА 18. МЕЂУНАРОДНОМ СИМПОЗИЈУМУ „ПРОТИВМИНСКО ДЕЛОВАЊЕ 2022.“

Центар за разминирање Републике Србије учествовао је у раду 18. међународног симпозијума “Противминско деловање 2022.”, који се одржавао од 02. до 04. маја 2022. године, у Водицама, Република Хрватска, у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске и Хрватског Центра за разминирање - Центра за тестирање, развој и обуку.

УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА 18. МЕЂУНАРОДНОМ СИМПОЗИЈУМУ „ПРОТИВМИНСКО ДЕЛОВАЊЕ 2022.“ УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА 18. МЕЂУНАРОДНОМ СИМПОЗИЈУМУ „ПРОТИВМИНСКО ДЕЛОВАЊЕ 2022.“

На овом симпозијуму учествовали су експерти из области противминског деловања, представници донатора, представници међународних хуманитарних организација (Женевски међународни центар за хуманитарно разминирање, ITF Међународна фондација за јачање безбедности људи, Норвешка народна помоћ БиХ, ОЕБС и др.), представници центара за разминирање из југоисточне Европе, представници произвођача машина и опреме за разминирање, заштитне опреме за пиротехничаре – деминере и друге пратеће опреме и алата у вези са разминирањем (DOK-ING Ltd., Vallon GmbH, CEIA S.p.A., FAE Group S.p.A., JAKUSZ Sp. z o.o., GCS AG VIP2 d.o.o).

Размењена су искуства и мишљења по следећим темaма:

  • Стандарди обука у противминском деловању;
  • Истраживање и развој у противминском деловању;
  • Ослобађање земљишта – најбоље праксе.
УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА 18. МЕЂУНАРОДНОМ СИМПОЗИЈУМУ „ПРОТИВМИНСКО ДЕЛОВАЊЕ 2022.“ УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА 18. МЕЂУНАРОДНОМ СИМПОЗИЈУМУ „ПРОТИВМИНСКО ДЕЛОВАЊЕ 2022.“

Директор Центра за разминирање Бојан Гламочлија је, у оквиру теме „Стандарди обука у противминском деловању“ имао презентацију рада под називом „Један приступ дефинисања обуке у противминској делатности у Републици Србији», који је урађен у сарадњи са предавачима са Војне академиjе Универзитета одбране.