ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА QUALITY SOLUTIONS INTERNATIONAL LTD (QSI)
23.03.2022.

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА QUALITY SOLUTIONS INTERNATIONAL LTD (QSI)

23.03.2022. године, у просторијама Центра за разминирање, одржан је састанак са представницима новозеландске консултантске фирме Quality Solutions International Ltd (QSI).

На захтев Међународне фондације за јачање безбедности људи ITF, ова фирма је ангажована да врши процене деминерских организација које учествују на тендерима које организује ITF, а донације обезбеђују САД.

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА QUALITY SOLUTIONS INTERNATIONAL LTD (QSI) САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА QUALITY SOLUTIONS INTERNATIONAL LTD (QSI)

Подсећања ради, QSI је по први пут посетио Центар 2020. године, када је посетио и неколико деминерских компанија које су обављале разминирање у Србији. Ове године фокус је био усмерен на деминерску компанију „Сатурниа д.о.о.“, која је у 2021. години била ангажована на пројектима чишћења касетне муниције у општини Сјеницa.

Директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија у разговору са г. Хемијем Моретијем, извршним директором QSI, овом приликом указао је и на преостали проблем у вези са ЕОР у Републици Србији, као и на изазове са којима се Србија суочава у области противминског деловања.

Такође, осврнуо се и на потребе за обукама деминера, као и обуке које се односе на упозоравање на опасности од ЕОР, с обзиром да је од 2020. године, Центар за разминирање проширио пословне капацитете и образовао наставну учионицу са полигоном и тереном у Гроцкој, где су већ одржане међународне обуке.