ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Састанак директора Центра са амбасадoром Анголе у Србији
02.12.2021.

Састанак директора Центра са амбасадoром Анголе у Србији

 Састанак директора Центра са амбасадoром Анголе у Србији

01.12.2021. године, директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија састао се са амбасадором Републике Анголе у Републици Србији, Њ.Е. г. Алсином дош Празераш Изата Франсиско да Консејсао, како би размотрили могуће правце сарадње у области хуманитарног разминирања и противминског деловања.

Директор Центра је указао у презентацији на искуство и знање стечено у претходном периоду током реализације пројеката разминирања мина и ЕОР и начин на који Центар може подржати Анголу у решавању преосталог минског проблема, а тиме уједно и допринети унапређењу односа између Србије и Анголе.

Договорено је јачање сарадње, између осталог, по питању обука деминера, као и обука које се односе на упозоравање на опасности од ЕОР, с обзиром да је од 2020. године, Центар за разминирање проширио пословне капацитете и образовао наставну учионицу са полигоном и тереном, у Гроцкој, где су већ одржане међународне обуке.

 Састанак директора Центра са амбасадoром Анголе у Србији  Састанак директора Центра са амбасадoром Анголе у Србији

Делегација Анголе имала је прилику да објасни процес разминирања који је у току, као и да оствари увид у реализацију Регионалне обуке за управљање квалитетом у области хуманитарног разминирања, коју Женевски међународни центар за хуманитарно разминирање, у сарадњи са нашим Центром, спроводи у Београду.