ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ПОСЕТА ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
10.11.2021.

ПОСЕТА ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

 ПОСЕТА ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ  ПОСЕТА ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

09. новембра 2021. године, војни аташе Делегације ЕУ у Београду, пуковник Пјетро Мостарди, заједно са представницима Министарства одбране Републике Србије, посетио је проширене пословне капацитете, односно наставне просторије са полигоном и тереном за обуку пиротехничара, у оквиру Центра за разминирање, у Гроцкој, у којима је у току реализација Пројекта обуке инструктора за спровођење обука уклањања експлозивних средстава ниво 1 (EOD level 1) и ниво 2 (EOD Level 2).

Била је то прилика да се изврши евалуација досадашњег учинка на Пројекту, који се реализује у оквиру сарадње Центра за разминирање са Министарством одбране, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Београду.

 ПОСЕТА ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ  ПОСЕТА ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

С обзиром да су међу полазницима, односно будућим инструкторима, представници Центра за разминирање и Министарства одбране, реализацијом овог пројекта допринеће се јачању капацитета Републике Србије у области хуманитарног разминирања и противминске делатности.